bakker Bart van bakkerij BaaB
(c) bakkerij BaaB

Webteksten en advies voor bakkerij BaaB

Bakkerij BaaB – Barts authentieke artisanale bakkerij – is een kleine bakkerij-aan-huis in Lembeke. Bart bakt er sinds 2019 desembrood in de houtgestookte steenoven. Z’n missie: Elke dag eerlijk, puur en smaakvol brood maken dat jou een voldaan gevoel geeft.

Op Barts vraag herschreef ik de teksten van zijn website, zodat
– bezoekers er eenvoudig heldere informatie vinden over de werking en het aanbod van Bakkerij BaaB (toch echt anders dan een gewone bakkerij),
– mogelijke klanten kunnen proeven van Barts joviale en persoonlijke aanpak,
– de website toont en verhaalt hoe Bart zijn waarden – kwalitatief, divers, natuurlijk, lokaal en gezond – omzet in praktijk.
Hiervoor liep ik eerst enkele uren met hem mee in de bakkerij, terwijl ik hem alles mocht vragen.

Daarnaast adviseerde ik hem bij de structuur en vormgeving van zijn website en bij de taal en vormgeving van zijn folder.
Bart houdt graag zelf de touwtjes in handen, en dat vind ik prima.
Barts bakkerij draait ondertussen als een tierelier. Op zijn ritme en vraag, werken we volgende communicatie-ideeën uit.

> de website van bakkerij BaaB
> het ondernemersportret van bakker Bart

“Els luistert echt naar je, ze observeert en denkt echt mee in het verhaal dat je wil vertellen. Vanuit haar eigen open blik komt ze dan met waardevolle suggesties. Het verrast dat een ogenschijnlijk kleine aanpassing, zo een wezenlijk verschil kan vormen in de informatie die je overbrengt. Dat deed Els voor mij en BaaB: bijschaven op een verrassende manier.

Bart Van Laere